Begin uw zoektocht in onze waardeketen categorieën


Ontwerp

Machines

Materialen

Prototypes

Productie

Onderzoek

Educatie

Diensten

Engineering

Media NL

Netwerk

Applications

Waarom deelnemen?

 

Gratis aanmelden van je bedrijf. Zichtbaar en vindbaar voor duizenden gebruikers.
Vind andere relevante bedrijven en kom in contact.
Maak deel uit van een groeiende community, met vele professionals  zoals jij.

Flexibele elektronica maakt geheel nieuwe toepassingen mogelijk!

Corne Rentrop
BOM

Over ons

De afgelopen jaren zijn grote stappen gezet in de ontwikkeling van de technologie die het printen van elektronica mogelijk maakt. Het printen van elektronica op een flexibele ondergrond resulteert in een grote mate van vormvrijheid, lagere kosten en veel toepassingsmogelijkheden. Daardoor zal geprinte elektronica veel toepassingen vinden in verschillende sectoren, waaronder Healthcare en Logistiek, wat zal leiden tot een wereld die gezonder, veiliger, eenvoudiger en ook slimmer is. De komende jaren zal de Printed Electronics (PE) sector zich sterk ontwikkelen tot een volwassen wereldwijde markt met een verwachte omvang van 200 miljard euro in 2025.

Om de Printed Electronics sector tot industriële bloei te brengen, is het van belang dat de spelers in de keten meer gaan samenwerken dan nu het geval is. Dit kan door de spelers te organiseren in een innovatief ecosysteem. Dit ecosysteem heeft zich verenigd in het OPzuid project Printed Electronics, waarvan dit de initiële website is. 

Het PE ecosysteem in Zuid-Nederland heeft alles in zich, om zich te positioneren als dominante speler in deze industrie. De regio heeft met het Holst Centre, als speler met wereldfaam op het gebied van R&D, een voorsprong op de rest van de wereld. Deze voorsprong moet nu benut worden, door de ontwikkelde technologie en producten naar de markt te brengen. Het triple-helix ecosysteem maakt dit mogelijk in deze regio, waarin een groot aantal ondernemingen, aangevuld met kennisinstellingen en overheden, gezamenlijk alle facetten van de PE supply chain afdekken.

Verregaande samenwerking tussen technologie-ontwikkelaars en gebruikers door de gehele keten, zal dit ecosysteem positioneren als een dominante speler in de volwassen wordende PE markt, van R&D tot commercialisatie (nieuwe producten), in de vele applicatiedomeinen.

 

Ben je enthousiast geworden? Meld je aan!

Kom in contact met Hybrid Printed Electronics professionals zoals jij

Meld je aan!

Partners